Adviesgebieden
  Klimaat

Een goede klimaatregeling en luchtverdeling is essentieel voor de kwaliteit van de champignon. Een dure klimaatinstallatie is geen garantie voor een goede luchtverdeling in de cel. Een optimale luchtverdeling is nodig om verschillen in een cel te minimaliseren. Ongelijkheid in een cel geeft kwaliteitsproblemen, een sterk verschil in aantal stuks tussen de onderlinge bedden en op één bed. Denk hierbij aan het derde en vierde bed welke achterblijven in stuks en groeisnelheid, bovenste bedden welke dieper knoppen en de champignons vaak groter zijn, de laatste vakken van een bed en het onderste bedden waar meer stuks staan etc.. Deze ongelijkmatigheden kosten al snel 1 kg/vierkante meter productie of 5% kwaliteit. Voor het gemiddelde champignonteeltbedrijf betekent dit al snel 20.000,- euro netto minder opbrengst per jaar.
AdVisie beschikt over de apparatuur, kennis en ervaring voor het doormeten van de klimaatinstallatie, het uitvoeren van capaciteitsmetingen, het analyseren van de luchtbewegingen en het berekenen van de meest ideale luchtslurf.

- Luchtcapaciteitsmeting installatie
- Luchtverdelingsmeting in de cel
- Berekenen meest ideale luchtslurven
- Probleemanalyse bij problemen met de kwaliteit van de champignons
- Beoordelen van de instellingen van de klimaatcomputer


 

 
AdVisie    'De Champignonteelt adviseurs'  
Multireus Champignons Dekaarde Verse compost
AdVisie  De Champignonteelt adviseurs
AdVisie - De champignonteeltadviseurs  -  Herkenbosch      |  Tel: +31-(0)475-537161  Fax: +31-(0)475-537162   |   Email: info@champignonadvies.nl  |  Sitemap